dijous, 28 de maig del 2009

MÈTODE PEP


Va arribar a un equip desfet moralment i catalogat de "lacra" per molts dels aficionats. Va agafar un grup de jugadors que semblava que ja havien donat els seus millors dies de futbol, les seves millors tardes. Ell, amb confiança en ell mateix i una gran dedicació li va netejar una mica la cara, sense canviar més que un parell de peces i va decidir posar-lo a caminar amb pas ferm però prudent. Avui a passat només 9 messos i aquest equip s'ha banyat ja en el mar de l'èxit més absolut i de forma dificilment repetible.

El FC Barcelona ha conquerit els tres títols que disputava aquesta temporada i a banda dels mèrits dels jugadors, el seu entrenador, Pep Guardiola mereix una observació especial.
El de Santpedor ha passat per totes les etapes que pot passar algú a can Barça; de recull pilotes a jugador, de jugador a capità, d'aquí a voltar pel món, a tornar al born per entrenar al filial i en un any a tècnic del primer equip.
Això el dota d'un coneixement del club i el seu interior molt important ja que ha mamat la filosofia i també la ha practicat com estandart.

Ha treballat per recuperar a jugadors que la pressió o la desmotivació havien desfigurat com és el cas de Màrquez i d'Henry, que deleita avui als culers amb grans vetllades; ha fet del vestuari un grup d'amics on tothom eé capaç de sacrificar-se pel company, pel amic; ha estat capaç de ser prudent quan tocava i alentador i valent quan també tocava; a mimat la cantera i ha donat paper a homes com Busquets o Piqué i per sobre de tot ha estat capaç de fer un equip amb un grapat de peces que semblaven en desús.

Per sobre de tot, el seu mètode de fer de l'equip un grup d'amics fent després de cada entrenament un dinar tots plegats , fomentar les felicitacions cap el col·lectiu i treballant la disciplina amb elements com les multes pels retrassos ha construit un conjunt que no té mandra al sacrifici, que treballa en col·lectiu i que disfruta en forma de grup. Èxit assegurat!


Fa dies que ho dic, i avui un amic ho diu en el seu blog: emprar el mètode Guardiola en tots aquells llocs on es treballa amb un grup de persones i es vol un objectiu, és el camí de l'èxit!!


P.D: Per cert, i parlant de grups, si la gent estiguès en altres aspectes tan unida i activada com ho està per anar a Canaletes el món s'hauria de preparar per una revolució de mètode!

P.D2: Avui he guardat al meu reconegut valencianisme a la butxaca per parlar d'aquest equip, però en especial de l'home que ha canviat aquest equip en un any.

1 comentari:

Mariona ha dit...

artghhghghghg

el barça!


uff!