dissabte, 25 d’abril del 2009

CATALUNYA MALBARATA EL SEU FUTUR

Feia força temps que en aquest blog no treia el nas cap aspecte relacionat en política, des que durant el passat hivern el poble palestí va tastar de nou les bombes assassines, bèl·liques i repressores del denominat Estat d’Israel.

Avui però, la meva ploma virtual torna a sucar en el tema polític per parlar de la nova Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i de la polèmica que des de l’aparició de les seves bases ha anat sembrant fins l’actualitat. Concretament parlaré, després de decidir-me al llegir els blogs de dos bons amics i millors companys de reivindicacions, sobre el manteniment de les subvencions a les escoles d’elit de Catalunya que separen a nens i nenes.

PSC, ERC i CiU han fet un pacte per votar a favor de la llei i només ICV sembla tenir principis i negar-se al vot afirmatiu si no hi ha certes condicions com ara la retirada de les subvencions a les escoles que separen a nens i nenes. Aquest detall que sembla mentida en un país avançat com Catalunya és real, i inclou 16 escoles concertades de tot el territori català, vinculades majoritàriament a l’Opus Dei. La LEC era una gran oportunitat per acabar amb aquesta mostra de la rancietat més absoluta, però sembla ser que no l’aprofitarà i intentarà incloure-ho en el discurs de “una llei de país” que tan i tan està sotmeten l’esquerra en front la dreta catalana.

Després d’aquesta part més o menys informativa sobre el tema i el context vull expressar la meva sensació, construïda de la més absoluta decepció. Deixar Catalunya ancorada en el passat, vendre un element primordial i base del futur com és l’educació a les mans dels pactes polítics més interessats i malbaratar la oportunitat de fer una llei moderna que mirés cap el progrés i la igualtat d’oportunitats parla molt malament de la classe política d’aquest país. Potser sigui certa aquella màxima d’un dirigent de CiU que va dir “possiblement la qualitat de la societat catalana està per sobre de la qualitat de la seva classe política”.

Per acabar vull invitar a tots aquells que cregueu que això no és el millor per Catalunya digueu la vostra de la manera que us sigui possible; des de l’associacionisme juvenil pensem lluitar i demostrar que tenim el suport de moltes persones.

Per una educació pública, laica i de qualitat!!!

1 comentari:

Mario Álvarez ha dit...

ME SIENTO DEFRAUDADO POR LA IZQUIERDA SOCIALISTA DE CATALUNYA, LO PIENSO, LO DIGO Y AUNQUE INTENTO DIGERIRLO, SIMPLEMENTE NO PUEDO. DONDE ESTÁN LOS FIELES DEFENSORES DE LA EDUCACIÓN SIN ESTIGMAS, SIN COMPLEJOS, SIN TANTA MIERDA RELIGIOSA... ES UNA VERGUENZA QUE EL GOBIERNO SUBVENCIONE A ESTAS ESCUELAS QUE NO HACEN OTRA COSA QUE DISCRIMINAR POR RAZONES DE GÉNERO. ICV, ME ENCANTA!!!!! OJALÁ SE MANTENGA EN SUS 13!!!