dilluns, 11 de maig del 2009

PROU!

Aquest passat 6 de maig es va acabar el termini per la recollida de firmes per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) iniciada per la Plataforma Prou que preten prohibir les corrides de toros. La recompensa a tan esforç han estat les 180.169 signatures recollides arreu del territori català, gairebé quatre vegades el que era necessari per ser acceptada com a vàlida la iniciativa.

De vegades sembla que en ple segle XXI ja no hi hagi coses per les que lluitar, injustícies que arreglar. Però per sort o per desgràcia no és així, i el poble té el poder per treure-les a la llum i lluitar per canviar-les. Ara, després de recollir les firmes la lluita entrarà a l’àmbit parlamentari i seran els polítics els que s’hauran de mullar. El poble de Catalunya ja ha donat la seva opinió, ja ha treballat dur per demostrar que tenim sentit comú i ètica.

Tot i que la pilota ha entrat ara a terreny polític i veurem si hi ha prou valentia per lluitar contra aquest negoci inhumà disfressat de tradició, m’omple de joia veure com lluitant el poble, la gent de a peu, els ciutadans tenim poder. Ho vam demostrar davant la guerra d’Irak, enfront les bombes d’Israel contra Palestina, i ara novament. En les anteriors ocasions els dirigents no van estar a l’altura dels ciutadans i van fallar, esperem que avui no sigui així. Que s’esforcin per demostrar que Catalunya ha fet un pas endavant, cap a l’ètica, cap a la humanitat, cap a la dignitat. Aquest pot ésser el millor reclam d’aquesta nació, saber apreciar la vida animal i respectar-la.

Per acabar volia esmentar una última lluita que si hi treballem la meitat dels que hem treballat en la campanya “PROU” ja serà un èxit. Serà aquesta de la que ja es comença a parlar: “Les condicions dels animals en les tendes d’ocellaires de la Rambles”. El tema a saltat als mitjans de comunicació, evidenciant una cosa que molts ja sabíem. Els animals viuen massificats en gàbies, morint per les males condicions i passant totes les hores de la nit a les fosques, sentint els sorolls externs (celebracions futbolístiques incloses) en un espai indescriptiblement reduït i descuidat.

Estem al segle XXI però cal seguir lluitant!

3 comentaris:

Mario Álvarez ha dit...

NO SOLO DEBEMOS LUCHAR, SI NO TAMBIÉN RECLAMAR A LOS POLITICOS DE IZQUIERDA QUE NOS REPRESENTAN QUE TENGAN HUEVOS DE ENFRENTARSE A UN COLECTIVO QUE AMASA EN NUESTRO PAÍS 9O.000 MILLONES AL AÑO Y QUE RECIBEN UNA GRAN CANTIDAD DE SUBVENCIONES Y DINERO PÚBLICO PARA PODER MANTENER ESA VERGÜENZA MAL LLAMADA, FIESTA NACIONAL. UNA FIESTA CON POCOS SEGUIDORES, AUNQUE ELLOS DIGAN LO CONTRARIO. UNA FIESTA RANCIA Y CON POCO DE ARTE Y MUCHO DE SALVAJE. UNA FIESTA, MANTENIDA PARA UN 20% - 30% DE LA POBLACIÓN QUE ASISTEN A ESTE SHOW Y SUBVENCIONADA POR EL 100% DE LOS ESPAÑOLITOS. UNA FIESTA QUE EN CATALUÑA, POR PRIMERA VEZ ESTÁ MÁS CERCA DE ACABAR PARA SIEMPRE.

PROU!!!!

luna ha dit...

No+ em keda dir PROU!!!!!
Espero que la movilització hagi servit per obrir els ulls.
Espero que les firmes tinguin la seva recompensa en fets i que no acabi sent una utopia.

Anònim ha dit...

hem de lluitar contra bestieses com aqusta, no és cap espectacle, no és cap art, és una matança cruel, indiscriminada i primitiva.. s'ha de dir PROU! els politics s'haurien de mullar, el poble catala ja ho ha fet, ha dit la seva, i prou clar esta.. però lamentablement, ells que són qui ns representen qui vetllen per el poble.. no mouren ni un dit... es trist..xo real.. això si, al costat de pl espanya, inverteixen milions d'euros per mantenir l'strctura d'una plaça de toros i que dins hi hagi un centre comercial.. VERGONYOS!
seguirem lluitant, si cal boicotejant, o manifestant-nos! xo això s'ha d'aturar.. NO A LES MASACRES, NO A LES MATANCES DE TOROS!
camps simplement fantàstic tot el que escrius!

pd: tnim pndent una tarda!

borja