dissabte, 19 de febrer de 2011

REALITATS DEL MÓN: SÀHARA


El passat dimecres 16 de febrer va celebrar-se la segona setmana del Cicle "Realitats del món", aquesta dedicada al Sàhara Occidental.

La xerrada a Can Jonch, va anar a càrrec dels companys Clara Giberga i Oriol Puig del Grup de Treball del Sàhara Occidental del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que van explicar la història del conflicte i l'experiència del viatge als Campaments de refugiats del passat maig. I també vam comptar amb la impagable presència d'Isabel Terraza i Antonio Velázquez, activistes de Resistència Saharaui que van viure en primera persona tot el que va passar a l'Aaiún el passat mes de novembre. Les seves paraules, testimonis d'una realitat que té lloc cada dia a no massa quilòmetres d'aquí, van impactar i generar debat entre els assistents a la xerrada.

Els testimonis en primera mà van ser un tresor de preu incalculable, i una empenta al compromís amb aquest poble valent i lluitador, aquest poble al que Espanya deu tantes coses. Vivím a Espanya, i per tant, tenim la obligació i el compromís de demanar responsabilitats als nostres governants, d'exigir l'implicació de l'estat en el conflicte. I no ho hem d'oblidar!