dissabte, 12 de febrer del 2011

REALITATS DEL MÓN: PALESTINA

Aquesta setmana va començar el cicle "Realitats del món" a Granollers, cicle de xerrades i documentals impulsat des del Servei de Joventut i que he tingut la sort de desenvolupar i organitzar arrel d'una gran idea d'un company meu; el primer dels conflictes tractats ha estat Palestina.

La xerrada va anar a càrrec de l'Ulises i l'Adriano Rey, dos germans de Barcelona que el passat estiu van participar en el projecte que l'entitat israeliana ICAHD fomenta als territoris palestins, treballant per a la reconstrucció de cases derruides. El projecte té dues grans branques, una és la reconstrucció i el treball de primera a mà en el propi territori, i l'altra la posterior difusió i sensibilització sobre la situació a la població catalana, mitjançant xerrades i activitats. La seva humiltat, que tinc el plaer de conèixer des de fa anys, i la seva manera d'explicar amb senzillesa la realitat que viu el poble palestí, amb un dia a dia ple de penúries i entrebancs, van servir per aproximar al jovent de la ciutat aquest projecte que, a través dels joves, busca sensibilitzar sobre el conflicte.

El documental projectat l'endemà fou "Més enllà del mur: Cançons contra l'apartheid", cinta que relata el viatge dels cantants de parla catalana Cesk Freixas, Nabil, Obrint Pas i Pau Alabajos als territoris palestins, com a brigada musical. L'obra i el viatge són un cant a la força de la música com a eina de comunicació i resistència. I després de la projecció vam tenir l'increible privilegi de comptar amb un dels membres de la brigada, el cantautor palestinocatalà Nabil, que va regalar-nos una estona de reflexió i música amb el teló de fons de la seva estimada Palestina.


"Somos los que nos rendimos solo al dejar de respirar"

5 comentaris:

Lal ha dit...

Llàstima que em vaig perdre la música den Nabil T.T Però va estar genial^^

Arià ha dit...

Pinta molt interessant!
A què et dediques, Joan? I què has estudiat, may I know? Ciències polítiques, no? (com que vas dir politòleg... el meu amic de polítiques és l'únic que empra aquesta paraula jejej)

Ulises ha dit...

Moltes gràcies Joan per la teva feina i ajudar a fer difusió de tots aquests temes.

!!!Sense tu no seria possible!

Gemma Masferrer ha dit...

Un projecte atractiu, sense dubte...
Llàstima que no en pugui gaudir, però espero que tingui un èxit abismal i que es pugui estendre aviat en altres indrets d'aquest petit país! Bona feina! ;)

Mariona ha dit...

Shin(e)

us.