dimarts, 8 de febrer del 2011

REALITATS DEL MÓN

Després del treball i l'esforç sempre és il·lusionant veure com un idea s'acaba fent realitat i portant-se a la pràctica.

Aquesta setmana comença a Granollers el cicle de xerrades i projeccions "Realitats del món" impulsat pel Servei de Joventut. El cicle busca apropar als joves diferents realitats del planeta, fomentant la cooperació i la solidaritat. Les xerrades seran portades a terme per entitats que impulsen projectes on els joves hi tenen un paper actiu i important; les projeccions buscaran acabar d'ampliar la informació del territori en qüestió.

Dins de la programació del cicle cal destacar l'actuació musical en directe del cantant Nabil després de la projecció del documental "Més enllà del mur: Cançons contra l'apartheid" el proper dijous 10 de febrer, i la presència dels activistes de Resistencia Saharaui, Antonio Velázquez i Isabel Terraza, testimonis del desmantellament del Campament de la Dignitat a l'Aaiún el dimecres 16 de Febrer.

Us hi esperem!!

La programació completa és aquesta:

Palestina:
• Xerrada – 9 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
ICAHD, PauAraisempre i Fundación Socialismo Sin Fronteras
Entitat israeliana que treballa contra la demolició de cases palestines i que té engegat un projecte de cooperació-sensibilització.
• Pel·lícula – 10 de Febrer, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
Documental sobre el projecte “Més enllà del mur; Cançons contra l'apartheid” de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina que va portar músics com Obrint Pas, Cesk Freixas, Pau Alabajos i Nabil a ciutats com Jerusalem, Betlem, Hebrón o Nablus entre d'altres. El documental mostra com la música es pot convertir en un instrument de solidaritat i resistència.

Sàhara:
• Xerrada – 16 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
Grup de Treball del Sàhara Occidental, és un grup de treball on hi ha diverses entitats i vinculat al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) que després d'un viatge als campaments de refugiats de Tindouf treballa l'objectiu de conscienciar a la població catalana sobre la situació que viu el poble sahrauí. + Antonio Velázquez i Isabel Terraza; Activistes Resistència Saharaui, testimonis dels fets de l'Aaiún
• Pel·lícula – 17 de Febrer, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
“Laila” i “Un grito desde el Sáhara”, dos documentals que parlen sobre la vida als campaments de refugiats i sobre la història del conflicte sahrauí.

Índia:
• Xerrada – 23 de Febrer, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
Sonrisas de Bombay és una ONG que treballa pel desenvolupament i la no marginació de diferents col·lectius a la Índia, com la casta dels intocables o els nens del carrer. L'entitat té el seu origen en un viatge que el seu fundador, el jove periodista Jaume Sanllorente va fer a la Índia, on va conèixer un orfenat en una difícil situació econòmica.
• Pel·lícula – 24 de Febrer, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
“Agua”, film que tracta de les vídues de la Índia, que segons les creences hindús, una vegada mort el seu marit tenen tres opcions: cremar-se juntament amb el difunt espòs, casar-se amb el germà menor del marit o bé portar una vida d'absoluta abnegació, fins la seva mort. La història es centra en una nena de només 8 anys, anomenada Chuyia, que poc després de ser casada es queda vídua.

Amèrica Llatina:
• Xerrada – 9 de Març, 18.30 hores – Can Jonch (C/ del Rec, 19 Granollers)
Fedelatina, entitat que agrupa diferents associacions llatinoamericanes de Catalunya. Promou un projecte anomenat “Connectats” que compta amb la implicació de joves al voltant del món de la comunicació.
• Pel·lícula – 11 de Març, 18.30 hores – GRA (Pl.de l'Església, 8 Granollers)
Documental “Las Maquiladoras”, que tracta sobre les indústries que treballen en els països del sud materials que seran venuts als països del nord i que no generen cap mena de riquesa ni progrés allà on estan instal·lades. Majoritàriament la mà d'obra és femenina, jove i sense formació.


1 comentari:

Lal ha dit...

Allà hi seré, hi tant! Si cal m'escapo XP