dissabte, 26 de setembre del 2009

LA BURGESIA CATALANA

Avui vull fer-me meva la opinió que va expressar dijous passat Joan Julivert, col·laborador habitual del programa "Els Matins" de TV3. La comparteixo amb ell i faig aquí la meva modesta versió.
Durant molts anys, concretament 23, el pujolisme parlava de la societat civil. Però quan ho feia, sempre era acompanyada de la idea de que aquesta societat civil, el poble en altres paraules, havia d'ésser capitanejada per aquelles institucions pròpies del bon català. Aquelles institucions pura i típicament representants de la burgesia catalana. La burgesia catalana, sempre entesa com aquella gent més i millor catalana que la resta de ciutadans de Catalunya.
Curiosament, aquests dies les portades dels diaris obren amb dos d'aquestes grans institucions del "bon català" i no pas per parlar-ne bé. El Fútbol Club Barcelona, amb tota la seva trama d'espíes a mig camí entre el PP i les pel·lícules nordamericanes, i el Palau de la Música Catalana, on se'ns demostra dia a dia amb nous descobriments com una persona pot arribar a ser més lladre que ésser humà. Felicitats Joan Oliver, Director General del Barça, i Fèlix Millet, nou estandart del xoriço que vesteix amb americana i corbata, de veritat heu demostrat ser uns líders de la societat magnífics, plens de valors ciutadans i cívics capaços de guiar a la societat civil fins als dies més gloriosos del demà.

3 comentaris:

Luna ha dit...

Per desgracia amic Joan d'aquests hi ha a tot arreu, pero a tooooot arreu. Pero no es un problema que es diga PP, burguesia catalana, Felix, Carlos fabra o un altre. Es diu ànim de lucre, es diu ansia de poder, avaricia y pocs escrupuls, i jo, no vull creure que es inherent al ser humà però...qué vols que et diga? cada vegada ho crec més.

Em fa molt de goig que t'identifiques amb les meues paraules, ja saps que per això estan, i més per a tu.

un bes gegant!!

Unknown ha dit...

Etic d'acord amb el que diu aquesta noia (Luna).

El món està ple de corruptes, de lladres, tot aquest tipo de gent estan tallats pel mateix patró.

Fan fàstic i vergonya que passin aquestes coses, però tots sabem que això ha passat sempre i que seguirà passant. Els diners (també el poder) són molt "atractius" i quan més es té més es vol, és un peix que es mossega la cua.


M'alegro que t'hagi agradat el text que he penjat i que t'hagi arribat endins ;) . Sempre és un plaer tenir bones crítiques dels escrits i que a més facin conmoure a qui ho llegeix.

Un petò ben fort Joan!

Gemma Masferrer ha dit...

Totalment d'acord amb les dues... em sembla que no cal dir res més (trobo que han fet servir el principi que toca utilitzar: brevedat, claredat i precisió xD)